Torvalla träninghall
26 september 2015
11:15

Referat: Vendelsö IK - Mariebergs SK

Säsongen fick en mardrömstart för Mariebergs SK med ett insläppt mål efter knappa tre minuter, ett inte allt för märkvärdigt skott men skjuter man inte blir det inga mål. Uppförsbacken fortsatte växa och Berget hade svårt att skapa några heta chanser eftersom att Vendelsö var betydligt hetare och borde ha haft en ledning efter första perioden med mer än ett mål.

Efter att ha pratat ihop sig i paus kom Marieberg ut som ett nytt lag och jömnade ut matchen spelmässigt under andra perioden men efter att ha petat in en retur på volley från nära håll kunde Vendelsö gå till paus vila med en två målsledning.

Sista perioden hade inte kunnat starta bättre för Marieberg när nyförvärvet Daniel Eklund assisterad av ett annat nyförvärv Oscar Haeffner snyggt kunde styra reduceringen till 2-1. Men Vendelsö ville inte vara sämre och tre minuter senare kunde man återigen skaffa sig ett två målsöverläge när man på ett stenhårt skott lyckades styra in bollen bakom en chanslös Lilja. Det här var styrningarnas match för när kapten Randerz drev upp bollen i mitten och hittade Borg som på hockeymanér styrde bollen förbi den duktige Vendelsö målavkten var det match igen med sju minuter kvar. Kvitteringen skulle komma. Efter ett mycket fint samarbete mellan ett av nyförvärven från Växjö Ludwig Nordström och Isak, kunde den sistanämnda enkelt lägga in bollen i öppet mål. Detta efter att Berget varit i anfallszon i över en och halv minut och skapat målchanser. Ludde fick även ett gyllene läge att avgöra denna premiärmatch men fick tyvärr inte riktigt till skottet som målvakten kunde rädda.